رفتن به مطلب
مرورگر پیشنهادی آرساکیا گیم مرورگر های تحت موتور کرومیوم می‌باشد، برای دانلود روی مرورگر انتخابی خود کلیک کنید
Google Chrome Microsoft Edge Ungoogled Chromium Brave Opera GX Opera

Break it to make it!

ارسال‌های توصیه شده

In the name of God

درود بر همه دوستان عزیز :)

امیدوارم حالتون خوب باشه, با یه مطلب انگیزشی-آموزشی در خدمت شوما هستیم :)

خب دوستان ببینید, از موضوع تاپیک مشخصه در مورد چی میخوایم حرف بزنیم...

Break it to Make it - بشکنش تا بسازیش...

در اصل, در مورد این موضوع هستش که بیل گیتس الان شده بیل گیتس, از آسمون نازل نشده, مطمعن باشید صد تا PC رو به فنا داده که شده بیل گیتس و دستش عادت کرده و الان حرفه ای شده

خلاصه ی مطلب من اینه که سعی کنید بیشتر کار کنید, بیشتر تجربه کسب کنید و بیشتر روی کار خودتون فکوس کنید

من خودم رو مثال میزنم, یه ویندوز ۷ داشتیم (اون زمان ها که پلی میدادم آرساکیا رو, دوستان میدونن...) اون شده بود پناهگاهه بدافزار ها

داستان از اینجا شروع شد که اومدم WAMP Server رو نصب کنم, نگو ریدایرکت شدم به یه سایت روسی, منم دقت نکرده بودم به URL, سره همین اینستال رو زدم همه چیز رو رفتم جلو....

تا یه پاپ آپ اومد, گفتم خب دیگه داره نصب میکنه دیگه... بعد دیدم که اوه اوه, داره تمام فایل های درایو سی و دی رو میگرده و اون پایین هم خب اسم فایل هارو مینوشت...

بعد سریع بستم ویندو اش رو....

ولی خب چه فایده؟ بدافزار نصب شده بود روی سیستمم و خب بدبخت شدم

بعد از چند ساعت دیدم همه فایل هام تبدیل شدن به .lkhy, بعد گشتیم و گشتیم و حالا این وسط ها اتفاقاتی افتاد و رسیدم به Panda Antivirus زدم و باج افزار (lkhy یه باج افزار از خانواده ی DJVU/STOP هستش) حذف شد... ولی فایل ها هیچوقت برنگشت که نگشت...

بعد هم متوجه اتفاقات شدم و فهمیدم که داستان واقعی چی بود...

در اصل Win32 Ramnit که حالا یه ویروس ساده, قدیمی ولی بازم مخرب وارد سیستمم شده بود و اونم همه فایل های .exe & .dll & .cmd & .bat & .html & .htm هام رو به فنا داده بود (یعنی کلا فایل های اجراییم رو) و خلاصه که همه چیزم به فنا میرفت هی, مثلا AGSAL رو هی مجبور میشدم هر روز حذف نصب کنم, وی اس کد ام به شدت سنگین شده بود و...

خلاصه کلی بدبختی سرم پیش اومد

بعدشم که حالا مجبور شدیم سیستم رو عوض کنیم و هم اکنون دبیان (لینوکس) رو دارم

ولی خلاصه که میگم درس عبرت هم گرفتیم هم تجربه, اینکه بدافزار ها چطوری کار میکنن, فیشینگ نه به صورت تیوری بلکه خودم تستش کردم ( =)) ), و... و هیچوقت هم اون فایل هام و عکس هام و کلا هرچی که داشتم برنگشت که نگشت...

و خلاصه که میگم الان دو تا چیز بلدیم, سره همین موضوع ها بود, درسته عوابقش در حد یه چند تا فایل و عکس و یه چند تا عوابق دیگه بود, ولی خب باز دو تا چیز ارزشمند یاد گرفتیم

و خب البته داستان منم همینجا تموم نمیشه...

الان هم که دبیان هستم هم کلی دردسر و بدبختی دارم

مثلا با خودم گفتم (خب واسه اینکه دیگه نیاز نباشه sudo بزنم, چرا همه ی فایل های /usr/bin رو نیام و chown کنم به USER:GROUP (که واسه من میشه javad:javad)؟) و اومدم انجامش دادم :/

ولی خب چیزی نبود که انتظار داشتم, یه Rescue Window هم داشتم (که روی su - بودش) که اونم بستم بعد اومدم میگم که خب, بزار یه apt install بزنیم

بعد زدم دیدم که نه بابا! sudo هم کار نمیکنه

و اون Rescue Window ای که داشتم هم بسته بودم و هیچ راه نجاتی واسم نبود

و بعدش متوجه شدم باید یه Rescue ISO روی فلشم درست کنم و بزنم به کامپیوترم و درست کنم همه چیزم رو

و اینکار رو هم کردم و الان خوشبختانه درست شد (تا حدی)

البته هنوز لایبرری های /lib (/usr/lib نه, خود /lib) درست نشدن و هرسری که بوت میکنم کامپیوتر رو وارنینگ میده که فلان لایبرری توی /lib نباید فلگ عه Executable داشته باشه (واسه این که درست بشه همه چیز, اومدم زدم chmod +x /lib ولی نمیدونم چه ربطی به /usr/lib داشت, ولی خلاصه که الان کامپیوترم صحیح و سالم هستش) ولی خب داره کار میکنه و مهم هم همینه, البته یک سری قابلیت ها به فنا رفتنا (مثلا با SDDM فقط میتونم لاگین کنم, نمیتونم وقتی کامپیوتر رو اسلیپ کردم دیگه ورود کنم و باید سوییچ یوزر بزنم و دوباره لاگین کنم, یا حتی مثلا اسپیکر هام هی قفل میشن (Because of {UNKNOWN}), و مجبورم هر سری که ورود میکنم fuser -v /dev/snd/* بزنم و همه رو kill -9 کنم تا اسپیکر هام اوکی بشن (این هم تحقیق کردم مشکل به نظررررر به خاطر اینه که اول Pipewire اینیت میشه بعد PulseAudio بعد ALSA, در صورتی که برعکس این باید باشه:

اول ALSA, بعد PulseAudio و آخرینشون PipeWire) ولی خلاصه که ارزشش رو داشت, مثلا الان به شخصه میدونم که Rescue ISO چیه و هر موقع سیستم به فنا رفت چطوری میتونم دوباره درستش کنم, یا حتی مثلا کلی کامند های لینوکسی رو سره همین موضوع یاد گرفتم مثل همین fuser, alsaremix (تا جایی که یادمه یا alsa-remix دقیق یادم نیستش خب...), aplay و... همه اینارو خوشبختانه سره داغون کردنه سیستم عاملم یاد گرفتم

و خلاصه ی مطلبم اینه که بشکنید, راه حل پیدا کنید, درست کنید, توی مغزتون هم یه Ctrl + S بزنید تا همه چیز یادتون بمونه و وقتی با این شرایط دوباره مواجه شدید چطوری درستشون کنید

اما خب یه موضوع مهم دیگه ای هستش که من خودم به تازگی بهش پی بردم...

متاسافانه آدم های پیش فعال و کمال گرایی مثل خود من که دوست دارن همیشه خودشون #1 باشن, همیشه دنبال تشویق این و اون هستن و نمیدونم چرا واقعا

مطلبی که میخوام بهتون بگم اینه که روی چیز هایی که خودتون واقعا میخواید فکوس کنید

مثلا من میدیدم @Slap زبان هایی مثل سی و سی پلاس پلاس رو بلده منم گفتم خب منم یاد میگیرم چیزی نیست که!

تا یه جاهایی واقعا یاد گرفتم, بعدش خودم کلا بیخیالش شدم

این نه به خاطر حسادت, بلکه به خاطر حس رقابته و اون کمال گرایی ای که داشتم بود

یا مثلا کلا دنبال تشویق این و اون بودم, وقتی اوایل که مطالب میزاشتم توی تاپیک ها و فروم های برنامه نویسی واقعا قصدی که داشتم یاد گرفتن دوستان نبود

فقط میخواستم توی ذهن همه بمونه که "آره! اینم بلده!", واقعا هم نمیدونم چه مرزی بود

حتی یه گروه هم زده بودم در رابطه با این موضوع, که دوستانی مثل @Slap, @MohammadAli, @Kamyab, @Mohny, @Carl, @Olden و باقی دوستان داخلش عضو شدن, به اسم "برنامه نویسای آرساکیا گیم",

هدفم این بود که بیایم و توی مطالب برنامه نویسی, آموزش برنامه نویسی رو بدیم و حتی یه مدت هم گذاشتم تا پارت ۳ یا ۴ عه HTML & CSS رو, ولی خب متاسافانه بعدش ادامه ندادم, زده شدم کلا

چرا؟ چون وقتی که میدیدم کسی نیست که بشینه ببینه, خب چون اصلا قصدم این نبود که "در آینده شاااااااااااااااااااید یکی بشینه یاد بگیره", چون تنها هدفی که داشتم میخواستم همه بگن "آها! دیدی این خیلی خفنه!؛

ولی خب واقعا چشمام رو باز کردم و گفتم مثلا این تشویق های زود گذر چی میخواد نسیب من بشه؟ نه من اینارو میشناسم نه اینا منو

و حتی دوستانی مثل @samcoder هم با اینکه کوبیدن من رو ولی واقعا بیدارم کردن, مثلا یه تاپیک متنی گذاشته بودم از توضیح تیوری جاوااسکریپت

در صورتی که واقعا در حد دونستن دام و بام چیه و کلا استرینگ چیه و کلا چیزهای سطحی جاوااسکریپت رو بلد بودم و واقعا بلدم نبودم چی به چیه و کی به کیه و حتی برخی مطالب رو به اشتباه رسوندم به دوستان

ولی خب چشمام رو باز کردم, و خب به این نتیجه رسیدم که خب حداقل یه چی بزاریم که دوستان واقعا یاد بگیرن

و خب الان دیگه اصلا مهم واسم نیست که مثلا ریکشن بزاره, کی نظرش رو بده, کی فلان بگه و... چون من به قصد یادگیری دوستان میزارم, نه اینکه یه چی بزارم و سریع رد بشم

و خب خلاصه بهتون بگم که روی کاری که خودتون دارید تمرکز کنید, سعی کنید روی یک چیز فکوس کنید و همون رو ادامه بدید, به خدا اگر بیل گیتس هم ۱۰ تا کار بلد باشه

و خب یه چند تا مطلب آموزشی هم توی پلتفرم هایی مثل Dev.to گذاشتم, ولی اینبار نه به قصد تشویق و اینا, به قصد یاد گرفتن دوستان گذاشتم که حالا میتونید ببینید:

https://dev.to/JavadInteger

و اینکه امیدوارم سرتون رو هم درد نیاورده باشم, میدونم خیلی زیاد گفتم چیز میز و خلاصه که امیدوارم یه قطره ی کوچیکی هم حتی تونسته باشم به علمتون اظافه کنم 💓

خلاصه که ممنونم که همراهم بودید امیدوارم شب و روز بر تک تکتون خوش باشه خدانگهدار همتون

NO Thing to DO

:My Account

Faise.png

:My Brothers

Olden.png

Parshan.png

MohammadAli.png

Shibemarg.png

لینک به دیدگاه
https://forum.arsacia.ir/topic/100347-break-it-to-make-it/
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

هم اکنون، Wandy گفته است:

داداش تو دیگه رد دادی بنظرم 👍

وا چرا =))

NO Thing to DO

:My Account

Faise.png

:My Brothers

Olden.png

Parshan.png

MohammadAli.png

Shibemarg.png

لینک به دیدگاه
https://forum.arsacia.ir/topic/100347-break-it-to-make-it/#findComment-1028078
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است!

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

• هیچ کاربر عضوی، در حال مشاهده این صفحه نیست.
  • اضافه کردن...